Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IGSU, măsuri speciale pe timp de arșiță: Ce vor întreprinde autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariArșiță
Arșiță  - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va reinstala corturile anticaniculă.

CHIȘINĂU, 12 aug  - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va reinstala corturile anticaniculă. Acestea urmează să fie amenajate în cinci sectoare ale municipiului Chișinău, dar și în unele centre raionale cu flux continuu de persoane.

Arșiță - Sputnik Moldova
Când scăpăm de căldura extremă: Prognoza meteo pentru începutul săptămânii

În Capitală punctele de reabilitare vor fi instalate pe următoarele adrese: Sectorul Centru în preajma „Pieții Centrale”, sectorul Râșcani, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.3 și sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial "1000 de Mărunțișuri". Corturile anticaniculă urmează să activeze în zilele de lucru în intervalul orelor 11.00 – 18.00.

Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, valorile termice maxime vor oscila luni între 34 și 36 de grade Celsius. Aceleași caracteristici termice se vor păstra și în zilele următoare.

În Republica Moldova sunt în vigoare două avertizări ”Cod Galben” – de vreme caniculară și secetă hidrologică.

Fluxul de știri
0