Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au pățit 4 polițiști de patrulare după anunțul șefului MAI, Andrei Năstase

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Un comandant de grupă și doi agenți de patrulare din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare al IGP au fost reținuți de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI și procurorii anticorupție, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională, fiind bănuiți de luare de mită.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Aceștia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru a nu întocmi  procese-verbale privind încălcarea  Regulamentului  Circulației  Rutiere.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Cine este ministrul care a ”speriat-o” astăzi pe premierul Maia Sandu - Foto

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale în baza  art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod Corupere pasivă.

La moment Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 2 cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unități convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangență la caz.

"Acțiunile SPIA reflectă politica de toleranță zero inițiată de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, față de orice acte de corupție în cadrul MAI și a structurilor subordinate", se arată într-un comunicat de presă al direcției relații Publice a MAI.

Fluxul de știri
0