CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Aceștia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere.
Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale în baza art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod Corupere pasivă.
La moment Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 2 cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.
Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unități convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangență la caz.
"Acțiunile SPIA reflectă politica de toleranță zero inițiată de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, față de orice acte de corupție în cadrul MAI și a structurilor subordinate", se arată într-un comunicat de presă al direcției relații Publice a MAI.