Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Siguranța copiilor, în vizorul autorităților: Instruiri gratuite pentru elevi

© Sputnik / OsmatescoVera Pșeneac
Vera Pșeneac - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii din cadrul centrelor comunitare de zi participă la activități de informare, instruire, profilactice, culturale și artistice.
Siguranța copiilor, în vizorul autorităților: Instruiri gratuite pentru elevi

În perioada de vară, centrele comunitare pentru copii funcționează de luni până vineri, în intervalul orelor 9:00-18:00 și oferă asistență gratuită copiilor care provin din familii socialmente vulnerabile, copiilor aflați în situații de risc, dar și copiilor din instituțiile de învățământ secundar general.

Pe lângă desfășurarea activităților artistice, socio-culturale și sportive copiii participă și la o serie de activități cu caracter instructiv educativ.

Astfel, în perioada 5-23 august, Directia Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, în parteneriat cu Direcția Situații Excepționale, desfășoară activități de informare a copiilor vizând respectarea regulilor de securitate și prevenire a situațiilor de risc, asigurarea protecției copiilor în condițiile calamităților naturale și ecologice, accidentelor, catastrofelor și incendiilor.

"Copiii sunt informați de către specialiștii despre pericolele de înec, electrocutare, intoxicare cu produse alimentare, cutremure, etc. Aceștia organizează activități interactive astfel ca toți copiii să înțeleagă cum să acționeze în anumite situații de risc", a declarat pentru Radio Sputnik Moldova specialistul principal in domeniul problemelor socio-educative și comunitare din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Vera Pșeneac.

În municipiul Chișinău activează 30 de centre comunitare pentru copii și tineri. În perioada estivală centrele de zi sunt vizitate zilnic de către aproximativ 15-20 de copii.

Fluxul de știri
0