Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție când rezervați un local pentru evenimente: Între arvună și avans există diferență

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
A început sezonul nunților, iar în acest context, specialiștii vin cu o serie de recomandări pentru potențialii miri.
Atenție când rezervați un local pentru evenimente: Între arvună și avans există diferență

Primul lucru pe care trebuie să-l facă viitorii miri atunci când organizează un eveniment este să semneze contracte cu toți prestatorii de servicii. De multe ori mirii trebuie să achite în prealabil sume de bani, care sunt percepute ca arvună sau avans. Care este diferența dintre aceste două noțiuni?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Nicolae Olărașu, a venit cu o recomandare către potențialii miri.

"Pentru a confirma încheierea contractului şi a-i garanta executarea le recomand consumatorilor să ofere o arvună, iar acest lucru trebuie negociat în prealabil înainte de semnarea contractului. Astfel, în cazul în care restaurantul renunță la eveniment acesta este obligat să plătească celeilalte părţi dublul arvunei", a explicat Olărașu.

Mai mult decât atât, Nicolae Olărașu a precizat că mirii trebuie să achite suma totală prevăzută în contract după încheierea evenimentului. În unele restaurante, administrația cere achitarea serviciilor înainte de sărbătoare, ceea ce semnifică o practică ilegală.

Fluxul de știri
0