Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul pașaport diplomatic care a fost ridicat astăzi la trecerea hotarului

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a ridicat astăzi primul pașaport diplomatic, ce era deținut de o persoană care nu mai avea dreptul să fie posesor al actului de identitate special.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Primul pașaport diplomatic a fost ridicat astăzi, 10 august, la punctul de trecere a frontierei de stat Mirnoe.

Pașaport - Sputnik Moldova
Cine sunt demnitarii care trebuie să restituie de urgență pașapoartele diplomatice

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a solicitat, săptămâna aceasta, Parlamentului, Guvernului și Aparatului Președintelui Republicii Moldova restituirea pașapoartelor diplomatice și de serviciu de către beneficiarii care au pierdut dreptul să le dețină, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Poliția de Frontieră nu dezvăluie numele celui care a rămas fără pașaport diplomatic al Republicii Moldova.

”Am semnat și o dispoziție în acest sens ca cei care încă mai folosesc aceste documente să fie scoși de pe pista destinată diplomaților și puși în rând cu cetățenii. Pașaportul diplomatic nu înseamnă că ești mai presus de oameni”, a declarat șeful Poliției de frontieră, Rosian Vasiloi.

MAEIE a transmis Ministerului Afacerilor Interne lista persoanelor a căror documente speciale au fost declarate nevalabile, pentru a fi incluse în sistemele informaționale și bazele de date disponibile și a o răspândi prin canalele de legătură avute la dispoziție, în vederea consultării şi accesării acesteia de către autoritățile competente ale statelor străine, membre ale Interpol, Europol, în vederea neadmiterii utilizării ilegale a actelor de identitate speciale,

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene atrage atenția foștilor beneficiari de documente speciale că în eventualitatea prezentării pașapoartelor diplomatice la punctele de trecere ale frontierei de stat a Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne va retrage documentele respective și le va remite către MAEIE pentru a fi eliminate din sistemul național de pașapoarte, fiind considerate nevalabile.

Fluxul de știri
0