Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cauzele incidentului de la poligonul militar din Rusia, soldat cu cinci morți

© Sputnik / Aleksey Sukhorukov / Accesați arhiva multimediaРабота скорой помощи, фото из архива
Работа скорой помощи, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Explozia de la poligonul militar din regiunea Arhangelsk, care a avut loc vineri, a ucis cinci angajați ai Rosatom. Încă trei au primit răni și arsuri de severitate diferită.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. După cum a specificat corporația de stat Rosatom, în timpul testării unui sistem de propulsie lichidă a avut loc o explozie cu un incendiu.

Ministerul rus al Apărării a raportat anterior că două persoane au fost ucise în urma situaţiei excepţionale.

Incidentul s-a produs "în perioada lucrărilor legate de inginerie și de asistența tehnică a surselor izotopice de energie". Toate victimele au fost duse la o unitate medicală specializată, primesc toată asistența necesară.

La rândul său, o sursă din Departamentul militar a spus au murit experţi de la Rosatom și Ministerul Apărării.

„La momentul incendiului, angajații Rosatom verificau sursele de energie izotopice proiectate pentru o instalație cu propulsor lichid”, a spus sursa.

Situaţia radioactivă

Ministerul rus al Apărării a raportat că nu există emisii de substanțe nocive în atmosferă, fondul radiațiilor fiind normal.

Reprezentanții departamentului regional din Rospotrebnadzor, împreună cu experți din Sankt Petersburg, au efectuat un set de cercetări complexe și au ajuns la concluzia că în zonele adiacente locului incidentului nu a fost înregistrat niciun exces al fondului normal de radiații.

Comisia pentru situații de urgență a solicitat informații de la toate organizațiile de verificare şi control, s-au prelevat probe de aer, sol, apă, s-a efectuat o evaluare a fondului de radiații din Severodvinsk și împrejurimile sale.

Niciuna dintre localități nu a depășit nivelul normal de fond al radiațiilor.

Vineri, mass-media a raportat că rezidenții locali au început să cumpere medicamente care conțin iod. În rețelele de socializare au apărut înregistrări despre dificultățile legate de achiziția lor. Farmaciștii au explicat că cererea clienților a crescut, dar că nu a existat niciun fel de deficit.

Fluxul de știri
0