Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Minivacanța din luna august: Câte zile se vor odihni bugetarii

© Sputnik / Miroslav RotariOameni pe stradă
Oameni pe stradă - Sputnik Moldova
Abonare
Sfârșitul de vară vine cu o veste îmbucurătoare pentru bugetari. Aceștia vor avea parte, ca și anul trecut, de o minivacanță, însă ceva mai scurtă.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Bugetarii vor avea un ”weekend” mai lung la sfârșitul acestei luni, iar mulți și-au făcut deja planuri pentru această minivacanță.

Potrivit calendarului sărbătorilor și zilelor libere aprobat de Guvern în decembrie 2018, ziua de 26 august (luni) a fost declarată zi liberă, iar ziua de 27 august (marți) este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare, la această dată fiind marcată Ziua Independenței.

Punct de trecere a frontierei, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Mergeți în vacanță: Iată ce trebuie să știți la trecerea frontierei

Astfel, bugetarii moldovenii vor avea parte de o minivacanță în perioada 24 – 27 august. Ziua de 26 august va fi recuperată sâmbăta viitoare, 17 august, conform deciziei de anul trecut a Guvernului.

Potrivit Codului Muncii, zi de sărbătoare nelucrătoare este și 31 august, când este marcată sărbătoarea „Limba Noastră”, doar că în acest an ea va fi într-o zi de weekend (sâmbătă).

Potrivit hotărârii de Guvern cu refere la calendarul sărbătorilor și zilelor libere „ministerele, alte autoritățile administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor vor asigura activitatea eficientă a unităților subordonate, în zilele considerate lucrătoare”.

  •  
Fluxul de știri
0