Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avem așteptări noi de la oameni vechi? Cum este reformat sistemul judecătoresc

© Sputnik / OsmatescoVictoria Sanduța
Victoria Sanduța - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoarea Victoria Sanduța, cunoscută pentru verticalitatea de care a dat dovadă în cei doi ani de activitate în domeniu, spune cum stau lucrurile în sistemul judecătoresc, de la schimbarea guvernării.
Avem așteptări noi de la oameni vechi? Cum este reformat sistemul judecătoresc

În cele 50 de zile de la schimbarea guvernării, în sistemul judecătoresc nu s-a schimbat nimic. Cei care se fac vinovați de situația dezastruoasă din domeniu activează în continuare, așa cum au făcut-o în ultimii ani, iar judecătorii cu verticalitate încearcă să facă față situației cum pot. Declarația îi aparține magistratei Victoria Sanduța și a fost făcută în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”.

„Schimbări în sistemul judecătoresc nu s-au produs deloc. Lucrurile sunt la fel cum au fost și până acum. Toate persoanele care au avut funcții de administrare în sistemul judecătoresc, și pe care le consider vinovate direct de ceea ce se întâmplă în sistemul judecătoresc, dar și de incompetență în administrarea justiției, activează în continuare”, afirmă judecătoarea Victoria Sanduța.  

Magistrata spune că, atât timp cât nu va fi schimbată componența Consiliului Superior al Magistraturii, lucrurile în sistemul judecătoresc nu se vor schiba.

„De asta am și înaintat acea declarație și am solicitat demisia persoanelor responsabile de ceea ce se întâmplă în sistem și anume – Consiliul Superior al Magistraturii. Cei care au administrat justiția continuă să-și păstreze funcțiile și să acționeze la fel cum au acționat până acum”, adaugă Victoria Sanduța.

Precizăm că Victoria Sanduța a ajuns în funcția de judecător în martie 2017, după ce a absolvit Institutul Național al Justiției cu media 9,58. În cei doi ani de activitate în funcția de judecător, Victoria ea s-a făcut cunoscută pentru verticalitatea de care a dat dovadă.

Până să ajungă în funcția de judecător, Victoria Sanduța a fost avocat timp de șapte ani.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0