Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania „Coca-Cola” împarte Ungaria în două tabere din cauza campaniei LGBT

© AP Photo / Wilfredo LeeCoca-cola
Coca-cola - Sputnik Moldova
Abonare
Istvan Boldog, vicepreşedinte FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, a îndemnat ungurii să boicoteze Coca-Cola din cauza propagandei pro-LGBT desfășurată de celebra companie chiar în Ungaria

BRUXELLES, 9 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. În Ungaria, pe insula Obudai (lângă Budapesta) are loc în aceste zile „Sziget Festival”, o manifestare muzicală născută în 1993 şi care atrage până la 500.000 de turişti.

Organizatorii au hotărât să intituleze festivalul 2019 „Love Revolution”, iar Coca-Cola s-a implicat cu o campanie neobișnuită pro-LGBT.

Astfel, Budapesta este împânzită de reclame cu perechi de homosexuali în timp ce savurează Coca-Cola sub sloganul ”Zero zahăr, zero prejudicii”. O campanie care l-a făcut pe Istvan Boldog, vicepreşedinte FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, să-i îndemne pe unguri să boicoteze Coca-Cola.

”Nu voi consuma produsele lor până când nu își vor lua posterele provocatoare din Ungaria. Vă cer tuturor să faceți asta”. a scris Boldog pe Facebook. Totodată, a fost inițiată o petiție online care a adunat câteva zeci de mii de semnături. ”Începem să boicotăm Coca Cola. În petiție cerem ajutor pentru înlăturarea posterelor cât mai repede și pentru reducerea lobby-ului homosexual care-i vizează pe copiii noștri, familiile și societatea în ansamblu”, se spune în petiție.

Și alți lideri naționaliști au luat atitudine. Sandor Nemeth, liderul grupării naționaliste Adunarea Credinței a sugerat că Coca-Cola încearcă să pună sub semnul întrebării Constituția Ungariei și a criticat faptul că o companie străină din Atlanta, SUA, dă lecții ungurilor. El a pus sub semnul întrebării autoritatea companiei de a uzurpa drepturile părinților și ale școlii, forțându-i pe copii și adulți să vadă imagini care sunt contrare convingerilor lor morale.

Fluxul de știri
0