Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aproape 7 mii de obiecte explozive, distruse de geniștii Armatei Naționale

© Sputnik / Мирослав РотарьAlertă cu bombă
Alertă cu bombă  - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au executat 139 de misiuni de deminare şi au nimicit peste 6 900 de obiecte explozive.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna iulie, 26 de obiecte explozive şi peste 1 500 de cartuşe de la armamentul de infanterie, depistat pe întreg teritoriul ţării.

Potrivit şefului Serviciului Geniu al Armatei Naţionale, locotenent-colonel Adrian Efros, în perioada respectivă, militarii au executat 27 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au identificat şi distrus bombe de aruncător, proiectile şi grenade de mână.

Captură impresionantă de muniţii, distrusă de geniştii militari la Ştefan Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Pericol de moarte: Bombe ce aparțin Wehrmacht-ului, descoperite la Ștefan Vodă - Foto

Locotenent-colonelul Efros a menţionat că recent sprijinul geniştilor din Batalionul „Codru” a fost solicitat în satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. Acolo localnicii au depistat pe un câmp din apropiere un obiect explozibil necunoscut. În rezultatul cercetărilor, echipa de genişti militari a identificat un proiectil reactiv de calibru 320 mm, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectilul a fost lichidat pe loc, în condiţii de maximă securitate.

Tot în luna iulie, geniştii din Batalionul „Codru” au intervenit în municipiul Chişinău, unde pe un şantier de construcţie a fost descoperită o bombă de aruncător calibru 82 mm, pe care au transportat-o şi neutralizat-o la poligonul de la Bulboaca.

În total, de la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au executat 139 de misiuni de deminare şi au nimicit peste 6 900 de obiecte explozive.

Fluxul de știri
0