Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă permisele de conducere – Decizia pe care a luat-o Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Noile permise de conducere vor fi emise nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. În Moldova vor fi introduse permise de conducere de tip nou. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat astăzi de Guvern. Inițiativa aparține Ministerului Afacerilor Interne și a fost prezentată în ședința Guvernului de ministrul de resort, Andrei Năstase.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Societate
De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere

Astfel, se propune inițierea unei noi generații a permisului de conducere național al Republicii Moldova, de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul „ID-1”, cu excluderea din acest document a câmpului de date numărul 14 „Grupa sanguină” și rezervarea a două spații (13 și 14) pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă.

”Normele internaționale ce țin de domeniul obținerii permisului de conducere nu prevăd includerea în permisul de conducere a datelor despre grupa sanguină deținută de către titularul acestui document”, a declarat ministrul.

Noile permise de conducere vor fi emise nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0