SUA instituie blocadă totală împotriva Venezuelei

© AFP 2024 / YURI CORTEZVenezuela
Venezuela - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump îngheaţă toate activele guvernului venezuelean din SUA pentru a pune presiune pe Maduro, adâncind criza umanitară din Venezuela

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele american Donald Trump a impus îngheţarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite, ducând la limita extremă campania de presiune economică şi diplomatică împotriva Venezuelei.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Venezuela: Nicolas Maduro a anunțat o soluție la criza din țară - Vezi ce va urma

Ordinul executiv semnat de Trump depăşeşte cu mult sancţiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA şi a sectorului financiar din Venezuela, precum şi măsurile împotriva a zeci de oficiali şi entităţi venezueleze.

Acţiunea lui Trump, cea mai grea de până acum împotriva lui Maduro, nu numai că interzice companiilor americane să se relaţioneze cu guvernul venezuelean, ci pare să deschidă uşa unor posibile sancţiuni împotriva firmelor străine sau a persoanelor care îl sprijină.

"Toate proprietăţile şi interesele din proprietatea Guvernului Venezuelei care se află în Statele Unite ... sunt blocate şi nu pot fi transferate, plătite, exportate, retrase sau tranzacţionate în alt mod", conform ordinului executiv publicat de Casa Albă și care a intrat în vigoare pe 5 august.

Venezuela suferă de o criză umanitară și politică intensificată în Ianuarie când liderul opoziției, susținut de SUA, Juan Guaido, s-a declarat președite interimar după ce nu a recunoscut realegerea lui Nicolas Maduro.

SUA și alte câteva țări l-au susținut pe Guaido, în timp ce Rusia, China, Cuba, Bolivia, Turcia și alte câteva țări au spus că îl recunosc pe Maduro, care a fost ales constituțional, drept singurul președinte legitim al Venezuelei.

Fluxul de știri
0