Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ONU îl contrazice pe Trump în legătură cu pedeapsa cu moartea

© Sputnik / Roman Makhmutov / Accesați arhiva multimediaONU
ONU - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului i-a dat o replică dură lui Trump și a precizat că pedeapsa capitală este inacceptabilă pentru orice crimă.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. ONU i-a transmis lui Donald Trump că pedeapsa cu moartea este inacceptabilă. Replica vine ca răspuns la afirmaţiile făcute de preşedintele american Donald Trump în urma atacurilor armate din SUA. Și în România, o petiție online care solicită reintroducerea pedepsei cu moartea după scandalul din Caracal a primit aproape 180.000 de semnături, semn al popularității propunerii.

ONU - Sputnik Moldova
Alarmant: Raport ONU - „Ce se va întâmpla cu populaţia lumii până în 2050 ”

ONU combate însă pedeapsa cu moartea:

"O considerăm o pedeapsă unic de crudă şi ireversibilă, care nu are niciun loc în secolul 21", a declarat purtătorul de cuvânt Rupert Colville.

Președintele SUA Donald Trump declarase la începutul săptămânii că "va cere Departamentului de Justiţie să propună pedeapsa cu moartea pentru cei care comit crime în masă şi motivate de ură".

Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv. Poliţia a anunţat că 26 de persoane sunt rănite şi în prezent primesc asistență medicală la spitalele din apropiere. Alte nouă persoane au murit într-un atac armat desfășurat în faţa unui bar din oraşul Dayton, situat în statul american Ohio. Incidentul a avut loc la doar câteva ore de atacul armat din El Paso, Texas, în urma căruia alte 20 de persoane au murit.

Valul popular de indignare care l-a făcut pe Trump să deschidă subiectul pedepsei cu moartea în SUA se manifestă și în România în legătură cu monstrul din Caracal. O petiție depusă de Victor Constantinescu a devenit virală pe internet, având un text cutremurător:

”Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată.

Daesh  terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File) - Sputnik Moldova
Trump amenință să dea drumul teroriştilor ISIS în Europa

De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență?

Cerem modificare codului penal prin înăsprirea pedepselor pentru viol, pedofilie și crimă.  Modificare articolului 218, (1) introducerea pedepsei de 25-50 de ani de închisoare pentru viol, în loc (3-10 ani) închisoare cât este în prezentul cod și pedeapsa cu moartea pentru crime odioase comise de criminali care NU mai pot fi reintegrați în societate!

Anii de închisoare, sau pedeapsa cu moartea, ar trebui aplicate, în funcție de gravitatea criminalității/faptei. Pedeapsa capitală trebuie aplicată ca măsură extraordinară în cazuri similare bestiei/scursurii care deliberat a ucis niște copile!”

Fluxul de știri
0