Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ne așteaptă zile grele – meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarea perioadă

© Sputnik / Miroslav RotariVara în parc
Vara în parc - Sputnik Moldova
Abonare
După câteva zile mai răcoroase, august își ia revanșa – vreme ca în luna lui cuptor.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Deși suntem deja în ultima lună de vară, temperaturile sunt în creștere și vremea caniculară ne va mai da bătăi de cap încă zile bune. Cel puțin până la începutul săptămânii viitoare sunt prognozate valori termice maxime de până la 35 de grade Celsius.

Miercuri se vor înregistra 32..34 de grade. Precipitații nu sunt prevăzute.

În zilele următoare, valorile termice maxime vor oscila între 33 și 35 de grade. Nu ne vom prea răcori nici noaptea pentru că valorile nocturne vor urca spre 22 de grade Celsius. Ploi slabe s-ar mai putea înregistra doar în nordul țării.

© Photo : SHS / 7 Zile Meteo7 Zile Meteo
Ne așteaptă zile grele – meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarea perioadă - Sputnik Moldova
7 Zile Meteo

Până pe 12 august rămâne în vigoare avertizarea ”cod galben” de vreme caniculară emisă de meteorologi. Aceasta ar putea fi însă prelungită dacă temperaturile vor rămâne în continuare la fel de înalte.

Medicii atenționează că temperaturile excesive ne pot afecta sănătatea, mai ales dacă suferim de  boli cardiace, ale sistemului circulator, sau boli cronice. Totodată, trebuie să fim atenți la produsele pe care le consumăm pentru că acestea se pot altera rapid.

Fluxul de știri
0