Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă pe piața valutară: Cum vom cumpăra astăzi euro și dolarul

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaCurs valutar
Curs valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Băncii Naționale a stabilit ratele de schimb pentru miercuri – euro oferă o surpriză de proporții.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Potrivit cursului stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM), moneda unică europeană a depășit astăzi pragul psihologic de 20 de lei.

Comparativ cu ziua de ieri, dolarul s-a ieftinit miercuri cu 1 ban, iar euro s-a scumpit cu 5 bani. Astfel, dolarul american va putea fi cumpărat astăzi cu 17,85 de lei, euro – cu 20.00 de lei. Amintim că marți moneda europeană s-a apreciat cu tocmai 15 bani față de ziua de luni.

Schimb valutar - Sputnik Moldova
Leul va continua să se prăbușească în 2019-2022: Prognoza autorităților

Hrivnă ucraineană va costa 69 de bani, leu românesc – 4.23 de lei moldovenești, iar rubla rusească - 27 de bani.

Aceste fluctuații sunt determinate de raportul dintre cererea de valută și oferta pe piața valutară a Republicii Moldova.  

Euro este cea mai tranzacționată valută în Republica Moldova – peste 67 la sută din operațiunile de pe piața valutară din iunie 2019 au vizat această monedă.

Ponderea dolarului american a fost de aproape 17 la sută în totalul rulajului tranzacțiilor valutare în numerar din iunie 2019, rubla rusă a avut o pondere de peste 6%, leul românesc – de 2%, hrivna ucraineană – de 0,6 la sută.

Fluxul de știri
0