Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce îmbrăcăminte trebuie să porți în perioada sarcinii: Sfatul specialistului – Video

Abonare
Pe lângă emoții și bucurii, sarcina aduce viitoarelor mămici și o serie de schimbări. Garderoba le dă mari bătăi de cap. Multe dintre ele se întreabă: ce îmbrăcăminte trebuie să port în perioada sarcinii?

Probabil că unele viitoare mămici se gândesc că nu merită sa investească prea mult în garderobă în perioada sarcinii, întrucât peste nouă luni nu vor mai purta aceste haine.

Specialiștii însă au altă părere: În prezent sunt create o serie de ținute de înaltă calitate, confortabile, care pot fi purtate în perioada sarcinii, în timpul alăptării, dar și după.

În cadrul unui interviu realizat de Sputnik Moldova, designerul moldovean Nina Reabenchi a oferit câteva sfaturi utile pentru viitoarele mămici.

1. În primul trimestru, cel mai probabil, veți purta hainele obișnuite. Dar nu se recomandă să purtați în mod constant haine strânse pe corp. Totuși, când începeți să simți că centura de pe pantaloni sau fusta a devenit mai îngustă, să știți că este timpul să vă reînnoiți garderoba. Cumpărăturile le puteți face și în magazinele obișnuite, dar este preferabil să alegeți magazinele specializate cu haine pentru gravide.

2. Optați pentru haine din fibre naturale. Textile sintetice pot provoca iritații și pot provoca un disconfort pronunțat. Este important să alegeți lucruri de înaltă calitate și confortabile. Hainele confortabile realizate din bumbac în combinație cu elastan vor da un aspect măgulitor burticii.

3. Pentru a vă ocroti fătul, evitați să purtați blugi skinny¸ adică mulați pe corp. Sunt o mulțime de modele de pantaloni create exclusiv pentru femeile însărcinate.

4. Alegeți haine de nuanțe deschise: roz, galben, albastru. Nu încercați să vă ascundeți kilogramele în plus sub nuanțe terne, de gri sau negru.

5. Pe parcursul sarcinii și în perioada alăptării circumferința bustului crește. Tocmai de aceea, unul dintre articolele foarte importante care nu trebuie să lipsească din garderobă este sutienul potrivit pentru sarcină, respectiv, sutienul pentru alăptare.

6. Purtați încălțăminte comodă și renunțați la pantofii cu toc înalt. În momentul când purtați tocuri, coloana vertebrală poate fi afectată. Mai mult, în timpul sarcinii, articulațiile vor începe să se relaxeze și gleznele vor fi slăbite, de aceea trebuie să investiți banii într-o pereche de încălțăminte comodă.

7. Indiferent de modul în care corpul se schimbă, trebuie să trăiți din plin și perioada de sarcină, care este o realitate firească a vieții dvs.!

Fluxul de știri
0