Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Capitala va avea săptămâna aceasta un nou primar interimar: Iată cine este

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Capitala Republicii Moldova, Chișinău, are de astăzi, 7 august, un nou primar interimar. Cine este acesta.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, a plecat în concediu. Pe data de 8 iulie, secretarul interimar al Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Adrian Talmaci, a preluat atribuțiile de primar general interimar al municipiului Chișinău, după ce CMC l-a demis din funcție pe primarul interimar Ruslan Codreanu și viceprimarul Nistor Grozavu.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Politică
Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a fost demis

Talmaci pleacă de astăzi în concediu pentru o perioadă de 6 zile, până pe data de 12 august.

Potrivit unei dispoziții semnată de Talmaci, exercitarea atribuțiilor primarului interimar al municipiului Chișinău, pentru perioada de pe data de 7 august până  pe data de 12 august, se deleagă  secretarului interimar al Consiliului Municipal Chișinău, Alexandra Moțpan.

În această perioadă, Moțpan nu va avea voie să semneze dispoziții cu privire la numirea, modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă cu personalul primăriei, pretorilor, vicepretorilor și secretarilor preturilor de sector, conducătorii subdiviziunilor administrației publice municipale, conducătorii de servicii publice, conducătorii instituțiilor publice municipale și conducătorii întreprinderilor municipale.

Fluxul de știri
0