Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tendințele de pe piața muncii: Specialiștii în domeniul construcției, cei mai solicitați

© Sputnik / Rodion ProcaValeriu Pelivan
Valeriu Pelivan - Sputnik Moldova
Abonare
Avem sau nu specialiști pregătiți în domeniul construcției, care sunt tendințele actuale din domeniu și care este reorientarea pieței, care sunt oportunitățile absolvenților de a se angaja în câmpul muncii? Răspunsurile la aceste întrebări și alte detalii le-a oferit directorul Centrului de Excelență în Construcție, Valeriu Pelivan.
Tendințele de pe piața muncii: Specialiștii în domeniul construcției, cei mai solicitați

Din anul 1932 și până în prezent, Centrul de Excelență în Construcție instruiește specialiști în diverse domenii.

Instituția propune nouă specialități, printre care: construcția și exploatarea clădirilor și edificiilor; sisteme de alimentare cu căldură, gaze și alimentație; tehnologia prelucrării lemnului și mobilierului; tehnologia materialelor și articolelor de construcții; construcția și exploatarea drumurilor. Printre specialitățile mai noi se enumeră: arhitectura, design interior, evaluarea imobilului, cadastrul și organizarea teritoriilor.

Potrivit lui Valeriu Pelivan, toate specialitățile sunt solicitate pe piața muncii din Republica Moldova, iar tinerii specialiști pot obține inițial un salariu atractiv de 14 mii de lei.

Directorul Centrului de Excelență în Construcție a menționat că absolvenții au posibilitate să-și continue cariera profesională nu doar angajându-se în câmpul muncii, dar și continuându-și studiile în cadrul instituțiilor de învățământ superior din țară.

"În acest an avem 440 de absolvenți. Practic toți au avut oferte de angajare în Moldova, oferte pentru prelungirea studiilor, dar și oferte de angajare în câmpul muncii peste hotare în domeniul respectiv", a spus Pelivan.

Anterior, Valeriu Pelivan a declarat că instituția a câștigat un proiect de 30 milioane de lei, bani cu care a fost renovat integral atelierul didactic, a fost instalat un utilaj modern și au fost modernizate spațiile de agreement.

În prezent, la Centrul de Excelență în Construcție își fac studiile 1650 de elevi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0