Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu chiote de bucurie: Cum au reacționat copiii la manevrele salvatorilor – Video, Foto

Abonare
Salvatorii, inclusiv pompierii și salvamarii, îi instruiesc pe copiii din taberele de odihnă cum să prevină incendiile și înecurile și cum să reacționeze în general în situații de risc.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI continuă se desfășoare în taberele de vară pentru copii activități teoretice și practice în scopul prevenirii situațiilor excepționale. IGSU „acordă o atenție deosebită pregătirii tinerei generații în domeniul bazelor securității vieții”, a subliniat instituția.

Zilele acestea, salvatorii au vizitat tabere de odihnă din Strășeni și Soroca, instruind 460 de copii.

Salvatorii le-au explicat copiilor care sunt regulile de bază pentru prevenirea incendiilor și cum trebuie să reacționeze corect în caz de izbucnire a flăcărilor.

Московский проспект  - Sputnik Moldova
Societate
Pericolul călătoriei cu mașina de ocazie: Sfaturi ale Poliției ce-ți pot salva viața

Instruirea a fost interactivă și a inclus demonstrări ale stingerii focarelor de ardere cu stingătorul și prin refularea apei din furtun – activități la care copiii au participat cu chiote de bucurie. 

De asemenea, copiii au probat uniforma pompierilor, au aflat detalii despre tehnica din dotarea salvatorilor.

În comun cu salvamarii din raionul Soroca, salvatorii au organizat și aplicații practice în bazinul de înot al taberei de odihnă. Copiilor le-au fost demonstrate metodele de bază prin care sunt scoși din apă oamenii ce riscă să se înece și cum le este acordat primul ajutor.  

Precizăm că, potrivit site-ului IGSU, de la începutul anului, 8 copii și-au pierdut viața în bazinele acvatice din Republica Moldova.

Campania desfășurată în prezent de salvatori se va încheia la sfârșitul verii.

Fluxul de știri
0