Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va crește sau nu ajutorul social pentru perioada rece a anului: Ce spun autoritățile

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va înainta Parlamentului în timpul apropiat câteva inițiative legislative cu caracter social. Una dintre aceste inițiative se referă la modificarea Regulamentului privind modul de stabilire şi plată a ajutorului social.
Ultima oră: Ce se întâmplă cu ajutorul social pentru perioada rece a anului

Este vorba de majorarea cuantumului de ajutor social pentru perioada rece a anului de la 350 de lei, care este în prezent, până la 550 de lei. Despre acest fapt a anunțat în cadrul unei emisiuni din studioul Radio Sputnik Moldova, consilierul prezidențial pe probleme financiare, Ion Chicu.

El a menționat că, în cazul în care până la sfârșitul acestui an, tarifele la gaz și energia electrică vor crește, statul va trebui să vină cu măsuri compensatorii pentru categoriile vulnerabile de cetățeni.

"Statul în aceste condiții trebuie să vină cu un suport suplimentar pentru persoanele care au venituri mici. Deci statul dacă este nevoit să majoreze tarifele trebuie să vină și cu măsuri de susținere", a spus Ion Chicu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0