Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

UE oferă bani pentru intensificarea cooperării în afaceri pe malurile Nistrului

© Sputnik / Yana ZaharovaBani
Bani  - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil pentru intensificarea cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului.

CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil pentru realizarea proiectelor de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociațiile de afaceri și ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru.

В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Societate
Câți bani vor primi sinistrații din Otaci: Ce a decis Guvernul

Organizațiile non-profit atât din dreapta, cât și din stânga Nistrului sunt invitate să depună dosarele pentru finanțări în valoare de până la 25 000 de euro. Proiectele trebuie să conțină inițiative de cooperare în domeniul afacerilor și de consolidare a încrederii între asociațiile de afaceri și ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului. Perioada de realizare a proiectelor este octombrie 2019 – octombrie 2021.

Seminare de informare vor avea loc la Chișinău, în data de 5 august, la ora 11:00, la hotelului Jolly Alon, iar la Tiraspol - pe 6 august, ora 11:00, în incinta hotelului Rossia. Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 august 2019, ora 16:00.

Anterior, 8 platforme de cooperare între asociații de afaceri de pe malurile Nistrului au beneficiat de finanțare din fonduri europene. Datorită acestora, agricultori de pe ambele maluri și-au promovat produsele la standuri comune la târguri internaționale și au încheiat contracte de export pe piețe occidentale. 

Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
PNUD: grant pentru instruirea membrilor consiliilor locale

De asemenea, au fost create centre de informare turistică la Chișinău și la Tiraspol, a fost deschis un centru de promovare a agriculturii ecologice, iar mediul de afaceri a obținut posibilitatea de a accesa date privind piața din stânga Nistrului, în baza unui parteneriat între Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol și Camera de Comerț și Industrie Moldo-Franceză.

Concursul este lansat de Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care contribuie la  sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

Fluxul de știri
0