Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii stabiliți la Lipețk au la cine apela după ajutor

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Стадницкий
Виктор Стадницкий - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care se află la Lipețk sau abia doresc să meargă în această regiune pot solicita suportul unei organizații obștești.

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Președintele organizației obștești „Rodina” („Patria”) din regiunea Lipețk, Federația Rusă, Viktor Stadnițki, a povestit, în studioul Radio Sputnik, despre felul în care sunt ajutați de către diaspora moldovenească cetățenii din Republica Moldova care se stabilesc cu traiul în regiune.

Fructe - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Vești bune de la ANSA: Mai mulți producători vor putea exporta fructe în Rusia

„Întotdeauna suntem dispuși să le sugerăm cum să închirieze o locuință bună, le acordăm asistență pentru perfectarea documentelor, găsirea unui notar, traducerea unor acte”, a declarat Viktor Stadnițki.

Totodată, organizația obștească le oferă ajutor și moldovenilor care doresc să se stabilească în regiunea Lipețk, prin acordarea suportului informațional. Astfel, oamenii economisesc bani și timp și nu sunt nevoiți să apeleze la diverse firme intermediare.

„Rodina” colaborează cu bursa muncii din regiunea Lipețk, astfel încât îi poate ajuta pe moldoveni și în găsirea unui loc de muncă.

Totodată, organizația dispune de un centru de cazare cu servicii accesibile ca preț – locatarii achită doar serviciile.  

„Rodina” colaborează, de asemenea, cu comunitățile rusești din Chișinău, Drochia, Bălți.

Fluxul de știri
0