Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA: O comisie a Senatului american a votat pentru sancțiuni împotriva „Nord Stream-2”

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaNord Stream 2
Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Senatului SUA pentru relații internaționale a votat pentru un proiect de lege care prevede introducerea sancțiunilor împotriva tuturor celor care au vreo tangență cu Nord Stream – 2.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Comisia Senatului SUA pentru relațiile internaționale a votat astăzi pentru introducerea sancțiunilor împotriva proiectului Nord Stream -2.

Proiectul de lege a fost propus de senatorul republican Ted Cruz și democratul Jeanne Shaheen. Acesta presupune interdicții de intrare în SUA și înghețarea a activelor oricăror persoanelor juridice aflate sub jurisdicția SUA, care au vreo tangență la “vânzarea, darea în arendă, oferirea sau susținerea oferirii” navelor pentru construcția conductelor de gaz rusești la o adâncime de 30 metri și mai mult.

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Statele Unite ale Americii luptă împotriva „Nord Stream 2”

Procesul de votare trebuie să aibă loc săptămâna trecută, însă senatorul Rand Paul, care s-a adresat cu o scrisoare colegilor din comisie, în care atrage atenția că inițiativa va lovi nu doar Rusia, dar și aliații și partenerii SUA în Europa. În special, e vorba de compania elvețiană Allseas, care se ocupă de cea mai mare parte a instalării gazoductului, precum și compania italiană Saipem. În afară de aceasta, sancțiunilor vor viza reprezentanții și companiile din Austria, Germania, Olanda, Franța, Finlanda, Suedia, a avertizat Paul.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului în Senat, apoi în Camera Reprezentanților, ajungând spre semnare președintelui SUA, Donald Trump.

În Senat se mai află un proiect asemănător, adoptat deja de Camera Reprezentanților. Acesta a fost inițiat de un grup de congresmani, în special, republicanul din partea Illinois, Adam Kinzinger. Acest document cuprinde nu doar Nord Stream – 2, dar și Turkish Stream. Din punct de vedere conceptual, acesta coincide cu proiectul de lege a lui Cruz și Shaheen.

Fluxul de știri
0