Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Franţa, avertizare: Noua metodă de furt a hoţilor a făcut mai multe victime

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaParis, Franța
Paris, Franța - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți tineri au devenit victime ale unei noi metode de furt folosite de hoţi în Franţa. Mulţi dintre ei au ajuns la spital. Poliţia a avertizat populaţia şi a postat un mesaj pe reţelele de socializare.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. În mai puțin de patru zile, cinci adolescenţi din oraşul Roanne, departamentul Loire, au fost victime ale noii metode de furt, făcându-li-se rău după ce au fumat țigări oferite de nişte străini pe stradă, relatează France Bleu, citată de Sputnik France.

Caniculă - Paris, Franța - Sputnik Moldova
Francezii au găsit un mod ingenios de a se răcori pe timp de caniculă - Video

Victimele și-au pierdut cunoștința după ce au tras câteva pufuri, iar când au reuşit să-şi revină, nu și-au mai găsit smartphone-urile.

Cea de-a cincea victimă, o tânără de 17 ani, a fost internată marți, 30 iulie. Alți patru tineri cu vârste între 16 și 20 de ani și-au pierdut cunoștința în weekendul trecut la Roanne din aceleași motive.

Departamentul pentru securitate publică din Loire (DDSP 42) a avertizat populația locală cu privire la această nouă metodă de furt, publicând un mesaj pe rețelele de socializare.

​Potrivit ziarului, infractorii nu şi-au schimbat metoda. Aceştia oferă adolescenților cu vârste între 16 și 20 de ani o țigară care este otrăvită. Tinerii suferă de disconfort și halucinații după numai două pufuri.

„Victimele pot deveni fie apatice, fie într-o stare de extaz și să treacă de la o stare la alta într-o perioadă foarte scurtă de timp”, scrie France Blue, adăugând că toate victimele și-au pierdut cunoștința. Unele au fost spitalizate.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili conținutul acestor țigări. Potrivit sursei citate, aceasta ar putea fi „iarba șamanică”, o substanță care ar fi de 400 de ori mai puternică decât canabisul.

Fluxul de știri
0