Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a ajuns grenada în mâna minorului din Criuleni – Iată ce a stabilit Poliția

© Sputnik / Miroslav RotariДоступ запрещен полиция
Доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au stabilit că minorul din Ciuleni care a adus grenada la terenul de joc și care ulterior a decedat din cauza deflagrației a luat acest obiect exploziv din casa părinților săi. Este posibil că grenada să fi fost păstrată chiar de aceștia, dar acest lucru urmează să-l stabilească poliția.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Cei doi copii de zece și, respectiv, unsprezece ani erau pe terenul de joacă din preajma unui bloc locativ din orașul Criuleni fără supravegherea părinților.

În seara zilei de ieri, la ora 20:10, serviciul de gardă al IP Criuleni a înregistrat informația privind explozia din curtea blocului din Criuleni. Informația a fost confirmată pentru Sputnik.md de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni, Irina Burdujan.

Polițiștii au stabilit că în jurul orei 17:00, copilul decedat i-ar fi povestit prietenului său, ajuns în stare gravă la spital după deflagrație, că în una din anexele casei sale a depistat un obiect asemănător cu o grenadă. La propunerea celui din urmă, băiatul a adus obiectul de acasă, iar după câteva minute de joc acesta i-a explodat în mână. Copilul de zece ani a decedat pe loc.

La moment, la fața locului, continuă documentarea cazului de către Centrul tehnico-criminalistic al IGP, conducerea Procuraturii raionului Criuleni, angajații SSE Criuleni.

Deocamdată, oamenii legii nu pot explica cum a ajuns grenada de luptă în anexa de la domiciliul minorului decedat.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală pe purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor. Infracțiunea se pedepseşte cu amendă în mărime de la 15 000 la 30 000 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0