Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cadouri valoroase pentru campionii mondiali universitari: Iată ce vor primi

© Sputnik / Vladimir AstapcoviciVieru Denis
Vieru Denis - Sputnik Moldova
Abonare
Campionii mondiali universitari vor primi apartamente din partea Federației Moldovenești a Sportului Studențesc.

CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Campionii mondiali universitari din acest an Andrian Mardare (suliță) și Denis Vieru (judo) vor primi câte o garsonieră de la Federația Moldovenească a Sportului Studențesc și a Veteranilor (FMSSV), transmite moldpres.

„Am promis acest lucru în ajunul Universiadei Mondiale. Acum declar cu fermitate. Ei vor primi apartamente aproximativ în decurs de un an în blocuri ce se află în construcție. Ele vor fi oferite de sponsorii Federației, Basconslux și Elat Neocons, cu care am pus la punct toate detaliile în chestiunea vizată. Vom încheia cu campionii contracte în care să fie stipulat totul. Inclusiv faptul că nu vor fi depistați pozitiv la controale antidoping timp de minimum un an”, a declarat ieri pentru agenție președintele FMSSV, Veaceslav Manolachi.

Este pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc când doi campioni moldoveni mondiali universitari vor beneficia de apartamente pentru performanțele înregistrate și o premieră când la o ediție a Universiadelor Mondiale au fost obținute două medalii de aur.

Echipa naţională s-a învrednicit la Universiada de la Napoli de patru medalii. În afară de cei doi campioni, distincții de bronz au cucerit Ana Ciuchitu (taekwondo) și Dorin Goțonoagă (judo).

Denis Vieru - Sputnik Moldova
Sport
Victorie pentru Moldova: Judocanul Denis Vieru a câștigat „Grand Slam-ul” de la Baku

Andrian Mardare (22 de ani) a absolvit anul acesta Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Acesta a mai înregistrat următoarele performanțe: bronz la Campionatul Mondial de juniori (2014, Eugene cu rezultatul 72,81 metri); bronz la Campionatul European Under-23 (Bydgoszcz, 2014, 78,76 m); locul 17 la Campionatul Mondial (2017, Londra, 80,63 metri); locul 7 la Campionatul European (2018, Berlin, 81,54 m).

Denis Vieru este cel mai bun judocan moldovean. Anul acesta a absolvit Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. A mai câștigat anul acesta turneele de Grand Slam de la Paris și Baku și Grand Prix-ul de la Antalya. Recent a obținut argintul la turneul Grand Prix de la Zagreb. În afară de performanțele sus-menționate, el mai este medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya.

Universiada Mondială a fost la cea de-a 30-a ediție. Republica Moldova participă la aceste competiții din 1995 (Fukuoka). Sportivii moldoveni au cucerit 26 de medalii (5 de aur, 4 de argint și 17 de bronz). Campioni au mai devenit anterior Natalia Cerchez (Daegu, 2003) la alergări pe distanța 10 mii de metri, Ion Luchianov (Belgrad, 2009) la cursa 3 mii metri cu obstacole și Zalina Marghiev (2011, Chenzhen), ciocan.

Fluxul de știri
0