Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenționarea fiscului pentru deținătorii de imobile: Ce se întâmplă în 15 august

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitul funciar trebuie achitate până în 15 august. Fiscul precizează câte persoane au achitat deja impozitele, beneficiind de reducerea de 15 %.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat îi atenționează pe contribuabili că în data de 15 august expiră primul termen limită în care urmează a fi achitată o jumătate din valoarea impozitului pe bunurile imobiliare.

Бумажник - Sputnik Moldova
Milionari în Moldova: Cât au câștigat, unde locuiesc și ce vârstă au

Pentru neplata impozitului pe bunurile imobiliare în termen este aplicată o penalizare: pentru fiecare zi de întârziere sunt percepute 0,0329 procente din suma impozitului.

Fiscul precizează că peste 80% dintre proprietarii de bunuri imobiliare și-au achitat  impozitele imobiliar și funciar până în 30 iunie, beneficiind de o reducere de 15% .

Din achitarea celor două impozite, la Bugetul public au fost acumulate aproximativ 400 de milioane de lei.

Potrivit Codului Fiscal, impozitul pe bunurile imobiliare se achită în bugetul unității administrativ-teritoriale, conform locului de amplasare a bunului imobiliar, în două părți egale, până la data de 15 august și, respectiv, până la 15 octombrie.

Fluxul de știri
0