Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Majoritatea nemților se opun amplasării rachetelor nucleare în Germania

© Sputnik / Mihail Mokrushin / Accesați arhiva multimediaNuclear warhead
Nuclear warhead - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 86 la sută din locuitorii Germaniei se opun amplasării rachetelor cu focoase nucleare pe teritoriul țării, se arată într-un sondaj realizat la comanda organizației Greenpeace.

BUCUREȘTI, 2 aug – Sputnik. Majoritatea cetățenilor Germaniei se pronunță împotriva amplasării pe teritoriul țării a armelor nucleare americane, se arată în datele unui sondaj, realizat de serviciul sociologic Kantar, la comanda organizației Greenpeace.

Potrivit studiului, interdicția de amplasare în Germania a armelor nucleare ale SUA este susținută de 86 la sută din menți. Împotriva unei astfel de interdicții s-au expus doar 8 la sută din respondenți. În același timp, pentru lichidarea arsenalului nuclear din întreaga lume s-a pronunțat 82 la sută din cei intervievați.

“Rezultatele sondajului reprezintă un cerință foarte clară față de guvernul federal de a nu amplasa pe teritoriul Germaniei rachete nucleare de rază medie de acțiune”, a declarat reprezentantul Greenpeace, Christoph von Lieven.

Sondajul mai arată că exprimarea pe 2 august a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat între SUA și URSS, îngrijorează 56 la sută din nemți.

Studiul a fost efectuat între 18 și 23 iulie, pe un eșantion de cinci mii de persoane.

Fluxul de știri
0