Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce democrații au votat pentru procurorul general interimar

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 30 iulie, 78 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova au susținut candidatura lui Dumitru Robu la funcția procuror general interimar, printre care și democrații.
De ce democrații au votat pentru procurorul general interimar

Dumitru Robu a fost propus plenului Parlamentului de către noua majoritate parlamentară. Spre surprinderea multora, și democrații, care s-au plasat în opoziție, au susținut candidatura lui Robu la funcția de procuror general interimar.  Comentatorul politic și jurnalistul Igor Volnițchi a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că democrații și-ar fi dat votul pentru Dumitru Robu doar din simplu motiv ca să tulbure apele noii guvernări. 

”Nu este exclus că democrații au acordat acest vot pentru a-i pune într-o situație dificilă pe cei de la guvernare. Vedem că în ultima perioadă opoziția joacă destul de abil și încearcă să semene zâzanie între componentele coaliției de guvernare. Unii deputați din coaliția de guvernare chiar se întrebau de ce și democrații au votat pentru anumite persoane și dacă nu ar fi vorba de niște înțelegeri. Probabil e un joc cu bătaie lungă”, spune Volnițchi.

Igor Volnițchi s-a arătat curios de cum va reacționa noua guvernare în continuare la susținerea pentru anumiți candidați din partea opoziției parlamentare.

Amintim că 78 de parlamentari din partea PSRM, PAS, PPDA și PD au susținut candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar.

Fluxul de știri
0