Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vera Jourova va rămâne comisar din partea Cehiei, dar vrea un portofoliu mai important

CC BY 2.0 / EU2016 NL / 1601MBeek8305EU's justice commissioner Vera Jourova
EU's justice commissioner Vera Jourova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul ceh Andrej Babis o va nominaliza pe Vera Jourova pentru un al doilea mandat la Comisia Europeană. Jourova a fost comisar european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen din 2014.

BRUXELLES, 31 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul ceh vrea însă nu doar să o  păstreze pe Jourova în viitoarea Comisie Europeană, ci vizează și un portofoliu mai important pentru țara sa, vizate fiind cele cu profil economic.

Действующий глава государства, кандидат на выборах президента Милош Земан и его супруга Ивана Земанова на избирательном участке в Праге - Sputnik Moldova
Politică
Euroscepticul Zeman a învins în alegerile prezidențiale din Cehia

Vorbind în faţa reporterilor la Bruxelles, după discuţii cu viitoarea preşedintă a Comisiei, Ursula von der Leyen, Babis a lăudat-o pe Jourova, o membră a partidului său, ANO.

„Comisarul nostru Vera Jourova a avut mult succes. Nu este plăcută în toate ţările, nici în regiunea noastră, aşa că i-a fost greu, însă a obţinut rezultate excelente”, a afirmat Babis.

„Bineînţeles că avem nevoie de acest echilibru geografic şi de gen”, a afirmat el, notând că i-ar plăcea ca Republica Cehă să preia un portofoliu economic.

Jourova a afirmat într-un comunicat că ţara sa „ar putea avea un portofoliu economic sau digital puternic”.

Babis a vorbit şi despre von der Leyen: „Ea a promis să unifice Europa. Este un lucru pozitiv că după ce a vizitat Parisul, Ursula von der leyen a mers la Varşovia şi suntem foarte mândri că Cehia participă la această întâlnire astăzi, iar ea mâine merge în Croaţia”.

„Este foarte important ca şeful Comisiei să înţeleagă mentalitatea Europei Centrale”, a afirmat el, cerând compromisuri privind migraţia, bugetul pe termen lung al UE şi schimbările climatice.

Fluxul de știri
0