Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferi și călători: Situația în punctele de trecere a frontierei de stat

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaConceptul noului post vamal ”Sculeni”
Conceptul noului post vamal ”Sculeni” - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră vine cu detalii privind situația în punctele de trecere a frontiere de stat.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare.

Vamă - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: 87 de cetățeni străini nu au fost lăsați să intre în țară

În această dimineață, începând cu ora 06:30 se înregistrează trafic intensiv în punctul de trecere „Mirnoe” – media timpului de așteptare pentru traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară ajunge la 30 de minute. Estimativ, aceste valori ridicate de trafic se vor menține până la amiază.

Flux continuu și majorat este semnalat în punctul de trecere comun „Criva”. La ora 07:30 pe direcția ieșire din țară s-a format o coloană de 40 de mașini, însă media timpului de așteptare nu depășește 30 de minute.

În după amiaza zilei de marți, pe parcursul unei ore, punctul de trecere „Grimăncăuți” nu a funcționat, din cauza unei defecțiuni tehnice pe linia vamală. Călătorii au fost informați permanent și direcționați prin cel mai apropiat punctul de trecere.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 68630 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35563 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Totodată, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 38478 de traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 14754 de traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în Republica Moldova – 7405 de traversări autovehicule.

Poliția de Frontieră - Râul Prut - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră, pusă pe jar de doi indivizi: Iată ce făceau pe malul Prutului

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 12197 de traversări persoane; PTF Leușeni – 11298 de traversări persoane; PTF Cahul – 5466 de traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 5458 de traversări persoane; PTF Sculeni – 5403 de traversări persoane; PTF Tudora – 3993 de traversări persoane; PTF comun Palanca – 3551 de traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă: verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor; pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport; manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

În cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022259717.

Fluxul de știri
0