Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doar acești oameni vor putea fi președinți de raion: Iată ce a decis Parlamentul

Abonare
Președinții de raioane ar putea fi aleși doar din rândul consilierilor, dar nu propuși din afară, așa cum se întâmplă la ora actuală. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări la Legea privind Administrația Publică Locală. Totodată, viceprimarii ar putea fi aleși și eliberați din funcție la propunerea primarului, prin decizie a consiliului, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

Deputatul Liviu Vovc, unul din autorii acestei inițiative legislative, spune că actuala normă reprezintă un abuz și denotă o ingerință în activitatea administrației publice locale.

Amendamentele mai prevăd că în cazul în care proiectul de decizie este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către consiliu sau nu întrunește numărul necesar de voturi, primarul numește sau eliberează din funcție viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului. Pentru lectura a doua deputații vor solicita excluderea atribuțiilor consiliului la numirea și demiterea viceprimarilor.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0