Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tarlev cere pedepsirea uzurpatorilor, violatorilor Constituției: La cine se referă - Video

Abonare
Vasile Tarlev, fost premier în anii 2001-2008, pe timpul guvernării comuniste, apreciază că este firesc ca un nou guvern să-și instituie propriile politici, dar că trebuie aplicată regula „grăbește-te încet” când este vorba de modificarea politicii fiscale.

Politica fiscală trebuie modificată doar în urma unui dialog transparent cu agenții economici, „deoarece pentru ei facem regulile de joc”, a declarat Vasile Tarlev pentru Sputnik Moldova.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului este împotrivă - ce argumente i-a prezentat Igor Dodon Guvernului

În opinia fostului premier, modificarea, dar mai ales majorarea unor taxe fiscale, anunțată de ministrul Finanțelor la 23 iulie, a fost „o greșeală”.

Vasile Tarlev ar fi de acord însă cu anularea tichetelor de masă, el considerând că acestea nici nu erau necesare și că există „pârghii mai eficiente pentru susținerea producătorului local”.

Fostul premier a mai declarat că urmărește cu atenție scena politică și că „schimbarea puterii vechi cu cea nouă a fost o necesitate, o schimbare mai necesară ca niciodată”.

„Nu știu dacă noua conducere va face mai mult decât cea anterioară, însă susțin faptul că a fost făcută acea schimbare și o consider necesară”, a declarant Vasile Tarlev.

El a adăugat că noua putere ar trebui „să grăbească” pedepsirea „uzurpatorilor, a celor care au violat Constituția, țara și au făcut multe alte lucruri rele”.

Fluxul de știri
0