Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La reputația proastă pe care o are, iată ce boroboață a mai făcut Procuratura Generală

© Sputnik / OsmatescoStanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii și, drept urmare, președintele Curții Supreme de Justiție și cel al Judecătoriei Chișinău au revenit în funcții, juristul Stanislav Pavlovschi consideră că principalul vinovat de această răsturnare de situație se face Procuratura Generală.
La reputația proastă pe care o au -vezi ce boroboață a făcut procuratura Generală

Recent Curtea de Apel i-a restabilit în funcție pe șefii Curții Supreme de Justiție și Judecătoriei Chișinău, care au fost suspendați de Consiliul Superior al Magistraturii, în baza unei note informative a judecătorului Mihai Murguleț.

Juristul Stanislav Pavlovschi este de părere că "principalul vinovat în acest caz răsunător este Procuratura Generală, care a torpilat demersul CSM".

„Procurorii au refuzat să examineze materialele înaintate de către CSM bazate pe o notă informativă privind ceea ce se întâmplă de fapt în justiție, făcută de judecătorul Mihai Murguleț. Procurorii au spus că nu rezultă nici o bănuială rezonabilă din această notă. Eu mă întreb cum trebuia să procedeze Curtea de Apel dacă procurorii nu au văzut nici o bănuială rezonabilă în nota informativă a judecătorului. Au luat decizia pe care o vedem astăzi”, a spus Pavlovschi.

Juristul a mai declarat că principalul vinovat de revenirea acestor judecători în funcții, după o perioadă de suspendare, este Procuratura Generală, care a dat dovadă de o abordare superficială și nu a intrat în esența problemei din nota informativă prezentată de judecătorul Murguleț.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0