Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Socialiștii și Blocul ACUM vor promite „să nu cocheteze” cu Partidul Democrat

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 27.09.2018
Заседание Парламента 27.09.2018  - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii și Blocul ACUM vor semna un nou acord de colaborare, a declarat Zinaida Greceanîi. Părțile se vor angaja să nu încheie înțelegeri cu Partidul Democrat și să nu accepte transfugi din acesta.

CHIȘINĂU, 29 iulie – Sputnik. Formațiunile de la guvernare, Partidul Socialiștilor (PSRM) și Blocul ACUM, vor semna în timpul apropiat un angajament că nu vor face niciun fel de înțelegeri cu Partidul Democrat (PDM), a declarat președintele Parlamentului, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, într-un interviu pentru RIA Novosti.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului este împotrivă - ce argumente i-a prezentat Igor Dodon Guvernului

Anterior, premierul Maia Sandu și președintele Igor Dodon au declarat că PSRM și Blocul ACUM intenționează să semneze un nou acord de colaborare.  

„Perdantul Partid Democrat va încerca în fel și chip să dezbine majoritatea de guvernare. Din acest motiv, partidele din coaliția de guvernare trebuie să semneze un acord prin care să-și asume angajamentul față de societate că „nu vor cocheta” cu Partidul Democrat”, a spus Greceanîi.

Potrivit ei, formațiunile politice din alianța de guvernare se vor angaja, de asemenea, să nu accepte în partid transfugi de la Partidul Democrat. Viitorul acord va conține și planurile de viitor ale părților cu privire la îmbunătățirea situației în Moldova.

„Este necesar să ducem la bun sfârșit curățarea tuturor structurilor puterii și să încercăm să asigurăm stabilitatea. Din acest considerent, în opinia noastră, trebuie să ne coordonăm pozițiile în cazul celor mai importante decizii. În plus, există prioritățile guvernului, care decurg din diverse obligații, și care vor fi susținute de majoritatea parlamentară”, a subliniat Greceanîi.

La începutul lunii iunie, Republica Moldova a trecut printr-o nouă criză politică. Partidul Socialiștilor, pro-rus, și Blocul ACUM, de orientare pro-europeană, au format la 8 iunie majoritatea parlamentară, iar țara, după trei luni de așteptare, s-a ales cu o nouă guvernare. Însă fostul premier Pavel Filip, vicepreședinte al PDM,  formațiune ce se afla atunci la guvernare, a încercat să fixeze alegeri parlamentare anticipate pentru 6 septembrie. Peste câteva zile, PDM și-a anunțat trecerea în opoziție.

Fluxul de știri
0