Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, mesaj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful statului a menționat că jubileul de 25 de ani de la adoptarea Constituției a coincis cu restabilirea supremației legii în țară.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a felicitat cetățenii țării cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției. Evenimentul a avut loc pe 29 iulie 1994, Legea Supremă fiind adoptată cu votul a 83 de deputați din Parlament.

Șeful statului a menționat în mesajul său de felicitare că adoptarea Constituției Republicii Moldova a consfințit ”speranța de secole a locuitorilor acestui plai de a trăi liber, prosper, într-un stat independent și suveran”.

”Consider primordial și, totodată, simbolic faptul că în anul în care marcăm aniversarea a 25-a a adoptării Constituției, instituția Președintelui, Guvernul și Parlamentul au reușit, prin eforturi comune, și cu susținerea întregului popor și a partenerilor externi să restabilească supremația legii în țară și să pună capăt uzurpării puterii în stat”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele a menționat că forțele politice au lăsat  la o parte tot ceea ce dezbină societatea și s-au concentrat pe agenda consolidării, pe activități menite să îmbunătățească viața oamenilor în Republica Moldova.

”Societatea noastră puternic divizată pe varii criterii, are în față un exemplu de maturitate politică, și eu sper foarte mult, că acest exemplu va fi urmat și de societate”, a subliniat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0