Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac armat în SUA: Patru morți și mai mulți oameni răniți

© AFP 2022 / PHILIP PACHECOAtac armat în California
Atac armat în California - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bilanț tragic la Festivalul Usturoiului din Gilroy din California, SUA: un atac armat s-a soldat cu uciderea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor câteva.

BRUXELLES, 29 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Patru persoane, printre care şi principalul suspect, au fost ucise în urma atacului armat produs la Festivalul Usturoiului din statul american California, au anunţat autorităţile locale.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în acest atac, a transmis Scot Smithee, şeful poliţiei din oraşul Gilroy.

Potrivit primelor informaţii, suspectul a intrat la festival printr-o gaură din gardul exterior şi este posibil să nu fi acţionat singur, a transmis şeful poliţiei.

Poliția din Viena - Sputnik Moldova
Alertă: Atac armat la Viena - o persoană și-a pierdut viața

Preşedintele american Donald Trump a transmis prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter că persoanele aflate la faţa locului trebuie să rămână „atente şi în siguranţă”.

Într-o înregistrare haotică pe Twitter, postată duminică după-amiază, în jurul orei locale 18:00 (ora României, luni, 04:00) pot fi văzuți spectatorii de la festival fugind panicaţi.

Centrul Medical Santa Clara Valley din San Jose a confirmat că două victime au fost aduse aici, iar alte două urmează să ajungă.

Mai multe ambulanţe şi vehicule de pompieri au fost trimise la locul unde s-a produs incidentul.

Un martor ocular, Michael Paz, a declarat că atacatorul avea între 30 şi 40 de ani şi era înarmat cu o puşcă de asalt.

"A venit pregătit să tragă pentru că purta o vestă de protecţie", a spus Paz. "Trăgea în stânga, trăgea în dreapta, fără o ţintă anume", a adăugat martorul ocular.

Paz a mai afirmat că toată lumea s-a culcat imediat la pământ, iar poliţiştii au deschis focul în direcţia atacatorului.

Festivalul Usturoiului din Gilroy se desfăşoară anual începând din 1979. Potrivit site-ului festivalului, accesul cu arme este interzis.

Fluxul de știri
0