Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC a stabilit când vom avea alegeri parlamentare noi

© Sputnik / Miroslav Rotari CEC
 CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit luni data alegerilor parlamentare noi pentru funcția de deputat în circumscripțiile electorale uninominale în care aleşii și-au depus mandatele.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit în cadrul ședinței de luni, 29 iulie, data la care se vor desfășura alegerile parlamentare noi. Astfel, acestea vor avea loc pe 20 octombrie 2019, odată cu alegerile locale generale.

Scrutinul va fi organizat în circumscripțiile electorale uninominale nr. 33, mun. Chișinău, nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, nr. 50, la vest de Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale în Moldova: Ce le-a spus Zinaida Greceanîi raportorilor APCE

Mandatele de deputat au devenit vacante după ce Parlamentul Republicii Moldova a luat act de demisiile a trei deputați, aleși în circumscripțiile electorale menționate, la alegerile din 24 februarie 2019. Este vorba despre Andrei Năstase, Viorel Melnic și Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu, care și-a depus mandatul pe 8 iulie în legătură cu numirea ei în funcția de prim-ministru al țării.

Andrei Năstase, ocupă în prezent postul de ministru al Afacerilor Interne al Moldovei.

Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul, motivând că acum „rolul deputaților independenți în Parlament este redus la zero”.

Fluxul de știri
0