Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

NASA: Un asteroid mai mare decât piramidele egiptene, aproape de Pământ - Video

© AFP 2024 / HO / NASAAsteroizi - Imagine Simbol
Asteroizi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un asteroid uriaş, de aproximativ 100 de metri în diametru, s-a apropiat la 70.000 de kilometri distanţă de Pământ - o înregistrare video surprinde momentul când asteroidul s-a apropiat de Terra.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Un asteroid uriaș s-a apropiat la 70.000 de kilometri distanţă de Pământ.

Potrivit NASA, acest corp ceresc descoperit recent a fost numit „2019 OK” și este mai mare decât piramida lui Keops, de 2,7 ori mai mare decât Statuia Libertății din New York și de 2,5 ori mai mare decât Big Ben.

​„Este un asteroid care poate distruge orașe. Dar, totodată, este atât de mic încât este extrem de dificil de detectat, putând fi observat doar în ultima clipă”, a declarat, pentru Sydney Morning Herald, profesorul asociat Michael Brown de la Școala de Fizică și Astronomie de la Universitatea Monash.

​Asteroidul apartine grupului Apollo. A fost identificat iniţial pe 24 iulie 2019 de către Observatorul SONEAR din Oliveira, Brazilia, potrivit Sputnik France

Adesea aceste corpuri cereşti trec pe lângă Pământ. Potrivit NASA, asteroizii care ajung la mai puțin de 7,4 milioane de kilometri sunt potențial periculoși.

NASA și ESA lucrează la dezvoltarea unei arme de apărare care să păzească planeta noastră de un astfel de pericol.

Fluxul de știri
0