Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Așa ceva doar în Moldova se poate întâmpla: Mărturiile unui cunoscut avocat

© Sputnik / OsmatescoIurie Mărgineanu
Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova
Abonare
Disperare totală: Gestul pe care intenționa să-l facă un cunoscut avocat în semn de protest față de sistemul judecătoresc.
Așa ceva doar în Moldova se poate întâmpla! Mărturisirea unui cunoscut avocat

Cunoscutul avocat Iurie Mărgineanu, doctor în drept, a vorbit în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” despre metehnele sistemului judecătoresc și provocările la care sunt expuși avocații din țara noastră.

Avocatul spune că, în ultimii ani, marea majoritate a judecătorilor de la noi și-au făcut de cap la propriu, lucru ce nu doar a îngreunat activitatea avocaților, ci chiar a făcut-o imposibilă.

„Am trecut prin disperări totale. Ieșeam din sala de judecată și îmi venea să urlu, să plâng ca un copil. Unii judecători dădeau niște hotărâri la care nu că nu te așteptai, dar nici nu puteai să crezi că instanța poate să ia o astfel de decizie. Pronunțau niște hotărâri deocheate de tot”, a declarat Iurie Mărgineanu în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Cunoscutul avocat spune că deși are peste două decenii de experiență în domeniu, a trecut prin momente când era gata sa renunțe la tot, inclusiv la licența de avocat.

„Sincer vă spun, de foarte multe ori, îmi ziceam că voi ieși într-o conferință de presă în care să-mi rup licența de avocat, fiindcă așa nu se mai putea de lucrat”, adaugă Iurie Mărgineanu.

Iurie Mărgineanu este avocat din 1993.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0