Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filmul terifiant al crimei de la Caracal: Ce se cunoaște până în momentul de față

© Photo : Facebook / Poliția RomânăPoliția Română, foto de arhivă
Poliția Română, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Românii sunt îngroziți și revoltați de lipsa unei reacții adecvate a autorităților în cazul crimei terifiante de la Caracal, în condițiile în care Alexandra, fata dispărută acum trei zile, ar fi sunat de trei ori la 112.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Principalul suspect în cazul crimei care a îngrozit România, Gheorghe Dinică, a fost arestat preventiv sâmbătă, fiind acuzat de trafic de minori și viol. El este suspectat că ar fi ucis-o pe adolescentă în vârstă de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, județul Olt, Alexandrei Măceșanu.

Filmul tragediei

Fata a dispărut joi, iar la ora 11.00 a reușit să dea primul telefon la 112, anunțându-și propria răpire, după care au urmat alte două telefoane, iar ultimele cuvinte ale ei au fost: „Vine, vine”.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Suspectul de crimă din Caracal: Declarații șoc după arestare

Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit însă să o localizeze. Poliția a anunțat că a început căutările la scurt timp, dar aria era destul de mare, iar coordonatele oferite de STS nu erau corecte. Ulterior au apărut informațiile că polițiștii au intrat în casa suspectului abia dimineața, în jurul orei 06:00, deși ar fi putut să acționeze cu trei ore mai devreme.

Polițiștii au găsit în urma perchezițiilor efectuate la casa suspectului mai multe rămășite ce par a fi umane, fiind vorba de cel puțin două cadavre. Se presupune că acestea au fost tranșate și arse într-un butoi.

Declarațiile halucinante ale suspectului

Presupusul criminal nu și-a recunoscut faptele, iar anchetatorilor le-a spus că scrumul în care au fost găsite resturi umane ar fi provenit de la focul pe care l-a făcut  să scape de țânțari. Bărbatul neagă că ar fi cunoscut-o  pe adolescentă sau că ar fi transportat-o cu mașina. El a mai declarat că hainele găsite la el acasă aparțineau familiei sale, iar despre oase a spus că are câini și a folosit oase de altă natură.

Американская военная база в Девеселу - Sputnik Moldova
Presupusul criminal din Caracal, suspectat că furniza „fete” soldaților NATO din Deveselu

Pe de altă parte, procurorii şi poliţiştii au găsit, în cenușa aflată într-un butoi metalic, mai multe fragmente de oase şi 21 de dinţi de natură umană și chiar inele. Totodată, în mașina suspectului a fost găsit un cercel al Alexandrei, identificat de mama fetei.

Avocatul inculpatului, desemnat de Baroul Dolj, a precizat că apelul efectuat de adolescentă la 112 a fost realizat de pe telefonul inculpatului, numai că acesta din urmă nu a recunoscut.

Cine este Gheorghe Dinică

Totodată, în presă au apărut informații că bărbatul făcea parte dintr-o rețea de traficanți de persoane care furniza ”fete” soldaților americani de la Deveselu, având statutul de suspect într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Principalul suspect în crima de la Caracal a fost adus sâmbătă după-amiaza înapoi la casa unde au fost rămășițele umane. Audierile au durat mai bine de șapte ore, iar la percheziții a participat și soția acestuia. Femeia trăiește în prezent cu un fiu al ei în Deveselu, după ce suspectul a bătut-o crunt în urmă cu două săptămâni, potrivit digi24.ro. Alte persoane care îl cunosc bine pe Dinică au spus că acesta era deosebit de violent.

Aseară, în mai multe localități din România, inclusiv în capitala țării, au avut loc protest în legătură cu acest caz strigător la cer.

În acest context, premierul Viorica Dăncilă a anunțat mai multe demisii ale unor șefi din poliție și din administrație. Totodată, ea a declarat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Fluxul de știri
0