Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turcia: Recep Tayyip Erdogan amenință Statele Unite ale Americii - „Vom lua măsuri”

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, avertizează Washingtonul că va procura avioane militare, din altă parte în cazul în care țara va fi exclusă din programul F-35.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Turcia va lua măsuri în cazul refuzului SUA de a-i vinde noile avioane de luptă F-35, urmând să caute tehnică similară în altă parte, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan  - Sputnik Moldova
Declarație uluitoare, Erdogan: „Statele Unite au provocat criza economică din Turcia”

Anterior, SUA și-au anunțat decizia de a exclude Turcia din programul F-35, după ce Rusia a început procedura de transmitere către Ankara a sistemului antiaerian rusesc S-400. Participarea părții turce la programul american va fi suspendată în totalitate până la sfârșitul lunii martie 2020.

Șeful corporației ruse de stat Rosteh, Serghei Cemezov a declarat că "Rusia este gata să-i ofere Turciei avioanele multifuncționale Su-35, dacă Ankara își va exprima o astfel de dorință".

“Nu ne dați F-35? Să nu se supere dacă vom lua măsuri la acest subiect și vom căuta alternative în altă parte”, a declarat Erdogan la Ankara.

Fluxul de știri
0