Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul șef al Penitenciarului nr.13, anunțat în urmărire generală

© Sputnik / Мирослав РотарьPenitenciarul 13
Penitenciarul 13 - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău urma să fie adus forțat la ședința de judecată, dar se pare că acesta a părăsit țara.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Igor Pîntea, nu a putut fi găsit de polițiștii care urmau să-l aducă forțat la ședința de judecată de vineri, acesta având statut de învinuit într-un dosar pentru tortură. Acesta a fost anunțat în urmărire generală. Procurorul a solicitat pe numele lui mandat de arestare pe un termen de 30 de zile informează anticoruptie.md.

Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Politică
De ce și-a dat demisia șeful Penitenciarului nr. 13 din Chișinău

Avocatul lui Pîntea nu a putut să spună unde se află clientul său și de ce nu s-a prezentat la ședința de judecată. Vecinii lui Pîntea le-au spus polițiștilor că nu l-au mai văzut pe acesta de mai mult timp.

Procurorul Ion Bazatin a comunicat că, potrivit informațiilor pe care le deține, Igor Pîntea ar fi părăsit teritoriul țării și ar fi plecat cu avionul în Statele Unite. El a solicit ca instanța să se pronunțe asupra posibilității examinării dosarului în lipsa lui Pîntea.

După patru ore de deliberări, instanța a decis că se va pronunța asupra mandatului  de arestare după ce polițiștii vor verifica o altă locuință în care s-ar putea ascunde Pîntea.

Șeful Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Igor Pîntea, a demisionat din funcție pe 5 iulie. Acesta nu s-a prezentat la patru ședințe de judecată consecutiv.

Fluxul de știri
0