Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială CNA: Un avocat, reţinut în Capitală - detalii

CC0 / Pixabay / AJEL / Robă
Robă - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiune specială: Ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie l-au reținut pe un avocat din Capitală pentru trafic de influență - a cerut trei mii de euro.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. În cadrul unei operațiuni speciale, un avocat din capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie. Acesta este bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, avocatul i-ar fi cerut 3000 de euro pentru a influenţa un expert judiciar în vederea formulării unei concluzii false pe marginea unei recipise.

CNA precizează că denunţătorul ar fi ”apelat la ajutorul avocatului cu rugămintea de a-l ajuta să câştige un litigiu civil. La mijloc ar fi fost o recipisă cu privire la o datorie, pe care denunţătorul ar fi vrut să o anuleze. Pentru a declara acest document nul,  expertul judiciar urma să formuleze o concluzie prin care semnătura de pe recipisă ar fi fost declarată falsă”.

Cătușe și bancnote - Sputnik Moldova
Societate
Un avocat a fost reținut: Iată ce i-a făcut unei femei - Detalii

Potrivit oamenilor legii, avocatul ar fi promis că poate soluţiona problema şi că l-ar putea determina pe expertul judiciar să dea o concluzie favorabilă. Pentru acest fapt, avocatul ar fi pretins 3000 de euro, care urmau a fi transmiși în două tranșe. Denunţătorul s-a adresat la CNA cu o plângere, pe marginea acestui caz fiind pornită urmărirea penală pe faptul traficului de influenţă.

Astfel, 1500 de euro au fost transmiși sub controlul CNA și al procurorilor anticorupţie. Avocatul a fost reţinut în flagrant şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Acesta riscă o amendă de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Fluxul de știri
0