Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai râvnite facultăți: Susținerea examenelor de admitere nu-i sperie pe candidați

© Sputnik / OsmatescoDinu Turcanu
Dinu Turcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Iată care sunt cele mai râvnite facultăți: Acestea se află în topul preferințelor absolvenților de liceu. Prorectorul UTM spune că ”nu oricine poate să profeseze în aceste domenii, dar sunt cele mai plătite meserii”.
Cele mai râvnite facultăți! Susținerea examenelor de admitere nu-i sperie pe candidați

Absolvenții liceelor din ultimii ani sunt mult mai pregătiți decât cei de acum 10 ani. Mai mult, majoritatea tinerilor de astăzi știu cu exactitate ce profesie vor să îmbrățișeze, motiv pentru care atunci când ajung pe pragul universității sunt decizi în ceea ce privește Facultatea pe care vor să o urmeze.

”Mă bucură că studenții aleg specialitățile UTM nu din auzite sau sfaturile unor prieteni, ci din considerentul că știu ce vor, cunosc care este calitatea studiilor, ce rezultate are UTM. Studenții de astăzi sunt mult mai informați”, spune prorectorul Universității Tehnice a Moldovei, Dinu Țurcanu.

Prorectorul UTM spune că trendul anilor precedenți este menținut și în acest an, domeniul tehnologiilor informaționale ocupând locul de frunte în topul specialităților.

”În primele două zile de admitere am fost asaltați de numărul de cereri, ceea ce ne bucură faptul că tinerii conștientizează cât de important este ingineria, domeniul tehnologiilor informaționale. Suntem în trendul anilor trecuți. Un alt domeniu cerut este Arhitectura. Vreau să vă spun că noi avem câteva specialități, printre care și Ingineria Software pentru care admiterea se face și în baza unor examene adiționale. De exemplu, în cazul specialității Ingineria Software, care este predată în limba engleză, candidații trebuie să susțină examene la matematică și la limba engleză. Deja al treilea an consecutive, această specialitate este în top la UTM. Deci, candidații nu au frica de a susține examene. Ei aleg această specialitatea”, adaugă Dinu Țurcanu.

Precizăm că Universitatea Tehnică a Moldovei se regăsește printre primele 25 de universități în topul U-Multirank la categoria „International Joint Publication”. De menționat este că în top sunt prezente 1700 de universități din Europa, Asia, America și Africa.

Indicatorul dat caracterizează gradul în care profesorii universitari sunt conectați la rețelele internaționale de cercetare. Universitățile care se regăsesc în top au cel puțin 75% din publicații elaborate în colaborare cu cercetători din afara țării.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0