Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incidentul de la Aeroport: Dosar penal pe numele străinului care a spart geamul

© Photo : Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI Cetățeanul străin, originar din Tadjikistan, care a forțat geamul din Aeroport și a evadat
Cetățeanul străin, originar din Tadjikistan, care a forțat geamul din Aeroport și a evadat - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățeanul din Tadjikistan care a spart geamul la Aeroportul Chișinău, eludând controlul de frontieră și vamal, riscă închisoare de până la 2 ani în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Cetățeanul străin, originar din Tadjikistan, care a forțat geamul din Aeroportul Chișinău și a evadat, a fost reținut și deferit organelor de ocrotire a normelor de drept, anunță autoritățile de frontieră a Republicii Moldova.

”Identificarea și reținerea acestuia a avut loc urmare a unei operațiuni comune, realizată de către Poliția de Frontieră, Serviciul Informații și Securitate și Inspectoratul de Poliție Bender”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Bărbatul de 23 de ani a fost identificat, în ajun, într-o localitate din regiunea transnistreană. În prezent, tânărul se află în izolatorul de detenție provizorie a Departamentului de Poliție Chișinău.

© Photo : Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI Cetățeanul străin, originar din Tadjikistan, care a forțat geamul din Aeroport și a evadat
Incidentul de la Aeroport: Dosar penal pe numele străinului care a spart geamul - Sputnik Moldova
Cetățeanul străin, originar din Tadjikistan, care a forțat geamul din Aeroport și a evadat

Pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Persoana riscă amendă în mărime de până la 37,5 de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

În dimineața zilei de 24 iulie, în jurul orei 04:00, cetățeanul din Tadjikistan a părăsit neautorizat zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău prin forțarea geamului. Cetățeanului nu i-a fost autorizată intrarea în Republica Moldova pe motiv că anterior a fost documentat pentru depășirea regulilor de ședere în Republica Moldova.

Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă internă.

Fluxul de știri
0