Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Imagini video cu reținerea petrolierului rusesc în Ucraina: Filmul incidentului

© REUTERS / State Border Guard Service of UkraineNava rusească reținută de către SSU în portul Ismail. 25 iulie 2019
Nava rusească reținută de către SSU în portul Ismail. 25 iulie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Petrolierul se află în portul Ismail, la bordul său fiind făcute percheziții și confiscate documente.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat înregistrarea video cu reținerea petrolierului ruses NIKA SPIRIT în portul Ismail. Aceasta a fost publicată pe pe Youtube –canalul SBU.

Din imagini se vede cum angajații forțelor de ordine urcă pe navă, îi rețin pe membrii echipajului, confiscă documentele și fac percheziții.

Anterior, SBU a declarat că a reținut în portul Ismail din regiunea Odesa un petrolier care ar fi participat la blocarea navelor militare ucrainene în timpul incidentului din strâmtoarea Kerci.

Punct de trecere la frontiera Ucrainei - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv: Marinarii petrolierului rusesc, despre reținerea în Ucraina și calea spre casă

Parlamentul de la Moscova a criticat acțiunile Kievului. Astfel, prim-vicepreședintele Comitetului Federației pentru Relații Internaționale, Vladimir Djabarov, a calificat sechestrarea navei drept ilegală.

Președintele comitetului Dumei de Stat pentru relații internaționale, Leonid Sluțki, consideră incidentul drept o presiune asupra anchetei în dosarul marinarilor ucraineni arestați.

Ulterior, reprezentantul companiei-armator „Altomar Shipping” a comunicat pentru RIA Novosti că echipajul petrolierului reținut în portul ucrainean Ismail este în siguranță și se întoarce acasă.

Cu puțin timp în urmă, căpitanul vasului, Ilia Drebiazka, a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru sputnik Moldova, că toți cei 10 marinari, cetățeni ai Federației Ruse, au traversat deja frontiera Moldovei.

Fluxul de știri
0