Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eveniment unic la Chișinău: Poți lua gratis haine, încălțăminte, cosmetice și jucării

© Sputnik / Miroslav Rotari3Д скамейки
3Д скамейки - Sputnik Moldova
Abonare
Un târg neobișnuit va fi organizat la Chișinău: vizitatorii își vor putea alege gratis haine, încălțăminte, jucării, produse cosmetice.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik, Eleonora Lisnic. Oamenii sunt îndemnați să ducă la târg obiecte vestimentare și încălțăminte, în stare bună, de care nu mai au nevoie și să-și aleagă altele, aduse de alte persoane, pentru a-și reînnoi garderoba.

Un asemenea FreeShope va fi organizat pe 27 iulie, între orele 17:00 și 20:00, în Sectorul Ciocana al Chișinăului, pe strada Maria Drăgan 26/3B.

Pe stradă - foto simbol - Sputnik Moldova
Societate
De unde cumpără moldovenii haine și încălțăminte: Un sondaj le dezvăluie preferințele

Chiar dacă nu au ce aduce la târg, oamenii oricum își pot alege dintre obiectele vestimentare, jucăriile și produsele cosmetice aduse de alții.

La acțiune vor participa și două croitorese, care vor ajusta gratis hainele alese de vizitatori.

Târgul neobișnuit se află anul acesta la a noua ediție și este organizat ca „o alternativă la economia tradițională, bazată doar pe profit”, iar organizatorii nu au niciun beneficiu de ordin financiar, a declarat pentru Sputnik Clara Abdullah de la organizația EcoVisio, coordonatoarea proiectului.

Inițiatorii acestui FreeShop doresc să contribuie la diminuarea poluării mediului înconjurător de către industria modei.

Moda este considerată a doua cea mai poluantă industrie, din cauza emisiilor de carbon inerente procesului de fabricare a vestimentației.

Ineditul acțiunii constă și în faptul că reunește oameni din toate categoriile sociale, de toate vârstele, ajutându-i chiar să lege prietenii, a povestit Clara Abdullah.

Fluxul de știri
0