CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Cei care renunță la micul dejun își expun propria sănătate la riscuri majore. Savanții brazilieni au ajuns la concluzia că renunțarea la micul dejun duce la creșterea în greutate și apariția precoce a unor probleme de sănătate.
Printre cele mai importante consecințe ale renunțării la micul dejun este dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2 și apariția maladiilor cardiovasculare.
Renunțarea la micul dejun este un obicei extrem de răspândit în special printre adolescenți.
”Acest lucru provoacă obezitatea la adolescenți. Indiferent de gen, locul de trai și numărul orelor de somn”, au explicat savanții într-un articol publicat pe portalul Medical Xpress.
Specialiștii au stabilit că acei copii care renunță la micul dejun, se obișnuiesc la scurt timp să se mulțumească doar cu o gustare în drum spre școală. În cele mai multe din cazuri ei consumă fast-food.
”S-a constatat că, dintre toate comportamentele analizate, legate de echilibrul energetic, cea mai puternică corelație a fost între renunțarea micului dejun și nivelu ridicat al gradului de obezitate”, a subliniat profesorul Augusto Cesar Ferreira de Moraes.