Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine sabotează schimbările din justiție: Ce spune un vicepreședinte al Parlamentului

© Sputnik / OsmatescoMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a declarat că actuala coaliție de guvernare are o problemă legată de schimbările care ar trebui să se producă în sistemul judiciar și cel al procuraturii. Deputatul spune că atât CSP, cât și CSM sabotează la ora actuală procesele de schimbare din sistem.
Cine sabotează schimbările din justiție-vezi ce spune un Vicepreședinte al Parlamentului

Deputatul Mihai Popșoi a declarat într-o emisiune realizată în studioul Radio Sputnik Moldova că cetățenii așteaptă să vadă ce se va întâmpla în sistemul judiciar. Popșoi spune că aceste două entități de autoadministrare a sistemului judiciar și al procuraturii, CSM și CSP, sabotează procesul de schimbare.

”Unde există cu adevărat o problemă este la CSM și CSP. CSM sabotează curățarea propriilor rânduri în domeniul judiciar, iar CSP nu dă dovadă de responsabilitate pentru a se debarasa de oameni cu mari probleme de integritate. Din acest considerent, procesele vor merge greu”, a subliniat Mihai Popșoi

Deputatul mai spune că, în pofida acestei stări negative din justiție, Parlamentul și cetățenii nu vor rămâne ostaticii acestor acțiuni de rezistență întreprinse de cei din CSP și SCM, care nu acceptă reformarea sistemului.

”Noi avem soluții și am demonstrat-o cu inițiativa privind procurorul interimar. I-am oferit CSP-lui o șansă să-și restabilească reputația, să arate că sunt de bună credință. Dacă nu o vor face, noi nu vom rămâne ostaticii CSP și CSM. Așteptăm din partea Procuraturii să se clarifice cu problema uzurpării puterii în stat, în condițiile în care a expirat deja termenul la demersul Ministrului de Interne vis-a vis de acest subiect. Am avut două guverne, doi prim-miniștri, unii dintre ei au activat ilegal, iar procurorii au luat apă în gură. Așa ceva nu este posibil. De aceea, este nevoie de un procuror general interimar, iar mai apoi un procuror general pentru a investiga aceste fapte reprobabile care au avut loc”, a declarat deputatul Mihai Popșoi.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi din Legea cu privire la Procuratură, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să convoace o ședință pentru a-i propune președintelui Igor Dodon o candidatură la funcția de procuror general interimar. Dacă CSP nu va propune niciun candidat în termen de trei zile, propunerea va fi făcută de Parlament.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0